Vad händer med mannen

Vi lever i ett samhälle där kvinnor inte längre behöver vara hemmafruar och männen inte längre behöver vara ute och jaga efter mat på bordet. Så vad händer då med mannen, för kvinnorna verkar ha klarat det bra?

726527-businessman-headacheDet här med jämställdhet är en otroligt intressant fråga som kittlar till varje gång man nämner den och som fortfarande kan braka upp till stora debatter. För jämställdhet handlar inte om att kvinnan ska bli lika grov och tuff som mannen utan det handlar om att både män och kvinnor ska leva på denna jord på samma villkor och respektera varandra. Det är många som nu börjar ta tempen på mannen då man undrar hur mannen klarar av denna omställning att kvinnorna mer kommer in i samhället och tar plats – en förtjänad plats.

Hur mår mannen

Vad man undrar är hur mannen mår när de traditionella könsrollerna håller på att suddas ut? Vad är det som händer när kvinnor inte längre vill ha en man som beskyddar då man kan klara sig själv och när man nu känner att det är tragiskt att män har så svårt att visa sina känslor? Vi har nu kommit till en punkt där det är vacker att våga vara sig själv och våga ha kontakt med sina känslor. Vi ska hylla alla som vill handla underkläder på williejohn.se och lyfta fram alla som vågar gå sin egen väg. Nu finns det till och med kurser som män kan gå för att förstå sig själva bättre och för att komma i kontakt med sina känslor. Men, det finns även kurser män kan gå för att hitta tillbaka till den manliga mannen som har stenkoll och som vill ha tydliga gränser. Man kan bara ställa sig frågan vilken kurs man ska välja om man vill ha en chans i framtiden och vilja bli accepterad.

Ja, vad kommer att hända med mannen? Troligen ingenting. Troligen kommer mannen vara lika glad att den har en kvinna bredvid sin sida, liksom en kvinna är glad att ha mannen vid sin sida.