Kvinnorna dominerar OS

Ännu ett Olympiskt spel är igång och i årets spel verkar det vara kvinnorna som dominerar, i alla fall i den svenska truppen. Svenskorna har lyckats plocka rekordmånga medaljer och spelen är inte slut än.

4483585-de-olympiska-ringarna

Nu har Sverige tangerat London-OS i antalet medaljer, skriver Expressen. Och det är damerna som dominerar. I går kväll tog brottaren Jenny Fransson ett brons och det innebär ett historiskt svenskt rekord för kvinnorna. Aldrig tidigare har de svenska damerna tagit sex medaljer, som man nu är uppe i. Det tidigare rekordet sattes i Sydney där man tog fem stycken. Och än är inte det här OS slut, vilket innebär att man kan dra ifrån ännu mer från det förra rekordet.

Brons i brottning

Den senaste i raden av svenska tjejer som tagit medaljer i OS i Rio är alltså Jenny Fransson och i Aftonbladet kan man läsa att svenskan kammade hem en bronsmedalj efter en match mot kanadensaren Dorothy Yeats. Matchen bjöd på stor dramatik eftersom ingen av de tävlande drog ifrån poängmässigt. Det var alltså oklart hela matchen igenom om svenskan skulle lyckas ta hem medaljen. I slutändan vann hon i alla fall med 2-1 efter att ha hållit undan från en attack från kanadensaren.

Medalj i fotbollen

Ska man betta på Olympiska spelen är det kanske damerna som man ska satsa på när det gäller att ta medalj. Och snart kommer de svenska tjejerna kunna stoltsera med ytterligare en medalj. I morgon går nämligen finalen i fotboll mellan Sverige och Tyskland.

”Rio de Janeiro. Pia Sundhage har gjort vad hon skulle och lyft Sveriges landslag.” Läs mer.