Fira mor på hennes dag

Snart infaller den dag då vi verkligen får fira kvinnorna och mödraskapet, nämligen mors dag. Vissa väljer att göra något enklare för sin mamma som att bjuda henne på middag eller bara visa uppskattning. Andra väljer att ta till lite mer extra åtgärder för att visa för mamma att hon minsann är en viktig person.

36787-mother-and-son

Skådespelaren Ashton Kutcher kan vara hela världens drömson. I en artikel kan man nämligen läsa om att han gav sin mamma århundradets mors dag-present. Skådisen totalrenoverade nämligen sin mammas hus i Iowa. Huset var byggt av familjen för många årtionden sedan och inredningen hade börjat bli ganska risig. Ashton berättar att han ville anpassa huset så att hans barn lätt skulle kunna sova över hos sin mormor och därför byggde han exempelvis våningsängar i ett utav sovrummen. Varför han gav sin mamma den här påkostade presenten var för att hon haft ett stort inflytande över hans liv och att han ville tacka henne för allt som hon gjort för honom.

Tips på fina mors dag-presenter

Att renovera om sin mammas hus är självklart en riktigt bra mors dag-present. Men det finns mycket annat som man kan ge mamma på hennes dag. När dn.se gick ut och frågade mammor på stan fick de en massa bra tips på vad de faktiskt vill ha på mors dag:

  • En middag, som mamma inte har lagat. Det är nämligen inte hon som ska stå för kalaset på mors dag.
  • En biobiljett. Gå med henne på bion eller se till så att hon har bra sällskap i form av en vän, sin man eller liknande.
  • En teckning. Detta funkar bäst om du är ett barn dock.
  • Tid och omtanke. De flesta mammor kräver inte mycket på mors dag. Bara att alla barn är hemma och att man tillbringar hela dagen tillsammans.
  • En chokladask eller något annat sött. De flesta mammor gillar sötsaker och en sådan mors dag present går att hitta på nätet eller i en livsmedelsaffär.
  • Många mammor uppger att de blir oerhört glada av en fin bukett som är köpt eller egenplockad.

Många firar inte sina mödrar 2049263-cute-blond-mother-and-daughter-isolated-on-white

Visst är det väldigt trevligt att köpa presenter, och man kan tycka att varje mamma är värd en. Men faktiskt så blir ungefär var fjärde mamma utan present på mors dag. En undersökning visar detta och i samma undersökning kan man även se att 24 procent av de tillfrågade inte har några planer på att köpa något till sina mödrar, uppger sydsvenskan.se. Mors dag firas dock mer än vad fars dag gör och kommersiellt har fars dag alltid setts som mindre viktigt eftersom det är färre som köper presenter till sina fäder. Även marknadsföringen inför mors dag har alltid varit mer intensiv och dagen har länge handlat om att uppskatta den person som tar hand om hushållet, även om mammor mer och mer går ifrån den rollen.