En hjälte på många sätt

I dag skriver vi om Jennifer Lawrence och om hur denna tuffa person numera även kommer ge sig in på regissörsposten samtidigt som hon också kritiserar ojämställda löner i Hollywood. En förebild för många helt enkelt, en hjälte på många sätt.

I en artikel i Dagens Nyheter kan vi läsa om hur Jennifer Lawrence nu har gett sig in på regissörbanan, från att ha tagit världen med storm i filmer som Hungerspelen, The Silver Lining och dessutom vunnit en Oscar. Tydligen har hon länge velat regissera och nu har hon alltså skrivit på för att just regissera en film som kommer heta Projekt Delirium, en film som handlar om hur den amerikanska militären utförde drogexperiment på soldater under det 1960-talet, ett årtionde präglat av Vietnamkrig och medborgarrättsrörelsen.

Dessutom kunde vi nyligen höra att samma skådespelare tillsammans med Amy Schumer börjat skriva på en komedi, vi kan bara vänta och se vad det kanske bli för frukt av det, förhoppningsvis något väldigt roligt eftersom både två är coola och duktiga på det dem 1972153-futuristic-cityscapegör. Lawrence har tidigare uppmärksammat hur ojämställt det är i Hollywood vad bland annat gäller löneskillnader mellan män och kvinnor, en viktig punkt som aldrig tycks sluta vara aktuell. Varför får egentligen kv
innor sämre lön än sina manliga kollegor fast de utför samma jobb? Ja det är en gåta för många, som frustrerar och väcker ilska, vi hoppas givetvis på en ändring på detta inom en snar framtid, när det blir återstår dock fortfarande (tyvärr) att se.

Här i en artikel från Expressen listas några av de bästa citaten från Lawrence, som är en riktig hit när det kommer till vettiga och roliga one-liners:

  • Pizza fixar allting.
  • Jag kan nämna mängder av saker som smakar bättre än hur det känns att vara smal.
  • Kommer du ihåg den där gången när jag var hemma hos dig och vi åt en hel pizza och sen stannade jag till på McDonald’s och tog en dubbel QP?
  • Finns det mat här?
  • Jag ser att du pratar nu, men allt jag kan tänka på är att köpa pommes.
  • Jag hittade precis två mentos i min ficka, sa Lawrence under en intervju inför ”Hunger Games: Catching fire”.
  • Potatis! Bröd!

Häng med i den spännande filmserien

Nu kan man för övrigt streama The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 på nätet dessutom helt lagligt och kan det bli bättre än så? Som vi har längtat. Nyligen kunde man börja se på den andra delen, Mockingjag part 2 på bio runt om i Sverige, det är den fjärde och avslutande filmen på den hyllade boktrilogin skriven av Suzanne Collins. Enligt en recensent i Norran är den sista filmen en perfekt avslutning på serien om msuik dator filmHungerspelen och Katniss Everdeens långa kamp mot ett riktigt förtryck och totalitärt styre. En historia med många nyanser, tvister och dessutom det sorgliga och vemodiga blandat med kärlek, action och spänning på en verkligt hög nivå. Den som spelar den hatade president Snow är gamla klassiska skådisen Donald Sutherland, som med röda kläder och läskiga blå ögon sätter skräck i åskådaren och i hela hungerspelsvärlden, vi får se hur det hela slutar.